شمش فولادی :
شمش فولادی قطعهای فلزی و جامد به شکل مستطیل با سطح مقطع ذوزنقهای است که از طریق فرآیند ریختهگری پیوسته تولید میشود. این شمش، اولین فرآورده تولیدی در کارخانههای ذوب آهن است. در انواع شمش های فولادی هیچگونه ناخالصی وجود ندارد. یکی از ویژگیهای مهم این محصول، قابلیت حملونقل آن است که استفاده از آن را به عنوان ماده اولیه برای ساخت انواع مقاطع فولادی راحت میکند. برای تولید شمش فولادی بعد از استخراج آهن و فولاد خام آنها را داخل کورههای مذاب ریخته و سپس مواد ذوب حاصل را به داخل قالب مورد نظر منتقل میکنند. در نهایت بعد از انجماد فلز مذاب داخل قالب، شمش های فولاد تولید میشوند.طول شمش معمولا برابر با ۲ متر است. تفاوتهای بین شمش های فولاد باعث کاربردهای متفاوت آنها در بخشها و صنایع مختلف شده است
شمش آهن:
به طور کلی شمش قطعاتی خالص و پرداخت نشده از یک ماده به شکل خالص هستند. شمش ها معمولا به عنوان ماده اولیه در کارخانه های تولیدی مورد استفاده قرار می گیرند. شمش آهن نیز از قراضه های محصولات آهنی یا مواد اولیه مثل سنگ آهن تهیه می شود. شمش آهن که از سنگ های معدنی ساخته شد باشد کیفیت بالاتری دارد. از شمش آهن برای تولید شمش فولاد نیز استفاده می گردد.
چگونگی تبدیل آهن به فولاد:
برای تبدیل شمش آهن به فولاد، ابتدا آهن را ذوب کرده و ناخالصیهای آن را جدا میکنند. بعد از آن با استفاده از مقادیر مشخصی از کربن و فلزهای آلیاژ دهنده همانند نیکل، کروم و تیتانیوم آهن به فولاد تبدیل میشود.
نحوه تولید شمش فولادی:
تولید شمش فولادی دومین مرحله از زنجیره فولاد است. مرحلهی اول، خط تولید صنایع معدنی است که محصول نهایی آن سنگ آهن و آهن اسفنجی است. این محصولات در فرآیند تولید شمش فولادی به عنوان ماده اولیه استفاده میشوند. تولیدکنندگان برای تولید شمش از روشهای کوره بلند، کوره تونلی، کوره قوس الکتریکی، کوره ذوب القایی و احیا مستقیم استفاده میکنند.
بررسی انواع شمش فولادی
۲۸
آبان